We kregen al eerder de feedback van enkele mensen dat er in de zakken Carnis koudgeperste brokken wel veel poeder/kruimels aanwezig waren. Omdat we het zonde vinden om deze weg te gooien hebben we een recept voor jullie gevonden om zo het onderste uit de kan te halen.

Wat heb je nodig:

  • Een voorverwarmde oven op 150°C
  • Een kom en een lepel
  • Wegwerp bakpapier
  • Een deegrol (in plastiek of met plastic folie omheen)
  • 6 eetlepels poeder/kruimels uit jouw zak Carnis
  • 12 ml zalmolie, Cod oil of Omega 3 olie
  • Uitsteekvormpje naar keuze

Hoe ga je te werk?

Neem 6 eetlepels poeder en plaats deze een kom. Hierbij voeg je 12ml olie naar keuze en 5 tot 7 eetlepels water. Meng alle ingrediënten in een kom tot een stevig deeg. Plaats het deeg op het bakpapier en rol deze uit tot ongeveer een halve cm dik. Steek de vormpjes uit en herhaal het proces met de rest van het deeg. Leg de vormpjes po een bakplaat en bak deze 50 – 60 minuten tot ze krokant zijn. Denk er aan dat wanneer je meer water gebruikt, de baktijd ook verlengt.

Tip:

Heb je geen poeder in huis? Neem dan 6 eetlepels brokken en plaats deze in de blender. Je kan het ook in een zakje met deegrol/hamer verpulveren maar dit neemt wat meer tijd in beslag.
Hou je niet van de geur van de olie? Gebruik plastic handschoenen bij het kneden. En bak dan de koekjes op een mooie zonnige en warme dag. Zo kan je de ramen open houden tijdens het bakken. Het goede nieuws is dat zodra de koekjes zijn afgekoeld en in een gesloten doosje zitten de geur ook verdwijnt!